Poraz Crvene zvezde

23:17 19. 02. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Zenita iz Sankt Peterburga sa 76:75 (22:16, 26:20, 13:20, 15:19) u 24. kolu Evrolige, i sa učinkom od sedam pobeda i 17. poraza nalaze se na pretposlednjem mestu.

Zvezda je posle veoma lošeg prvog poluvremena u trećoj i četvrtoj četvrtini uspela da nadokandi dvocifreni zaostatak i da 55 sekundi pre kraja povede sa 75:72, ali je ponovo završnicu odigrala loše i izgubila.

Pola minuta pre kraja Arturas Gudaitis je pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje, ali su igrači Crvene zvezde dozvolili Mateušu Pontiki skok u napadu. Šansu je iskoristio Kevin Pangos koji je trojkom doveo svoj tim u vođstvo od 76:75.

Imali su crveno-beli 27 sekundi da organizuju napad za pobedu, ali je Ognjen Kuzmić napravio faul u napadu.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer igrači Zenita nisu uspeli da uvedu loptu u igru za pet sekundi, pa je Zvezda dobila još jednu šansu, koju je četiri sekunde pre kraja prokockao Džordan Lojd, koji je promašio polaganje.

Tako je Zvezda, zahvaljujući greškama u finišu, po ko zna koji put ove sezone izgubila utakmicu koja je rešavana na jednu loptu. S obzirom da više nema šansi da se bori za plasman u četvrtfinale, ostaje joj da u završnici Lige šampiona pokuša da popravi utisak, jer joj je ovo najlošiji rezultat u elitnom evropskom takmičenju. (kraj) is/dpv

Share: