Jokić MVP!

00:20 09. 06. 2021. FoNet/Glas Amerike

VAŠINGTON - Srpski košarkaš Nikola Jokić biče proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige (MVP) u sezoni 2020/21, prenosi ugledni američki sportski portal Atletik i njihov novinar koji najčešće javlja ekskluzivne vesti Šams Čaranija, objavio je Glas Amerike.

Foto: FoNet/AP

Jokić je prvi Srbin koji će dobiti ovo priznanje, dve godine pošto je završio četvrti u glasanju za MVP najjače lige sveta.

On je takođe i prvi košarkaš Denver Nagetsa u istoriji kluba kome je ukazana ta čast.

Tek je treći Evropljanin koji će primiti trofej "Moris Podlof", (Dirk Novicki i Janis Antetokumpo), a ujedno je i ubedljivo najniži pik na draftu, koji će dobiti MVP nagradu.

Pre Jokića, tu titulu su delili Stiv Neš i Antetokumpo, koji su birani 15. na draftu, a Srbin je bio 41. pik (11. u drugoj rundi drafta).

Jokić je ove sezone predvodio Denver do trećeg mesta na Zapadu sa skorom 47-25.

Igrao je na svim utakmicama u ligaškom delu sezone (72) i imao prosek od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Jedini je košarkaš u istoriji lige koji je završio sezonu u prvih pet u četiri od najvažnijih statističkih kategorija: ukupnom broju poena, skokova, asistencija i ukradenih lopti. (kraj) def

Share: