Srbija u finalu!

22:37 26. 06. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

VALENSIJA - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale prvenstva Evrope, pošto je večeras u Valensiji u polufinalu pobedila Belgiju sa 74:73 (23:17, 9:19, 22:19, 20:18).

Srbija će se sutra za titulu boriti sa Francuskom, koja je u drugom polufinalu savladala Belorusiju sa 73:61.

Biće to repriza završnica šampionata Evrope iz 2015. godine, kada su košarkašice Srbije osvojile titulu pobedom protiv Francuske.

Večerašnji duel protiv Belgije odlučen je u dramatičnoj završnici, u kojoj su izabranice Marine Maljković umalo prokockale pobedu.

Sekund i po pre kraja Jelena Bruks je napravila veliku grešku kada je izvodeći loptu ispod koša proigrala Emu Meseman, koja je poentirala, ali je na našu sreću šutirala tri stotinke nakon što se oglasila sirena koja je označila kraj utakmice, pa koš nije priznat.

Utakmicu su obeležile snažne odbrane oba tima, zbog čega se teško dolazilo do otvorenih šuteva, pa je procenat šuta našeg tima bio 41,8, a Belgijanki 44,4 odsto.

Krajem treće četvrtine Belgija je imala vođstvo od 55:50 i tada je usledio period fantastične igre u odbrani reprezentativki Srbije, koje su serijom 8:0 uspele da preokrenu rezultat i do kraja više nisu ispuštale minimalnu prednost.

Fantastičnu partiju prikazala je Sonja Vasić, koja je sa 16 poena bila najefikasnija u našem timu, a imala je i osam skokova, od čega pet u napadu. (kraj) is/dpv

Share: