Đoković u polufinalu

17:14 07. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković deseti put se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Mađara Martona Fučoviča sa 3:0 - 6:3, 6:4, 6:4.

Za prolazak u finale Đoković će u petak igrati sa boljim iz duela između Rusa Karena Hačanova i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Do 41. grend slem polufinala u karijeri Novak je stigao posle dva sata i 15 minuta, a mogao je dosta brže da je malo bolje koristio brejk šanse. Iskoristio je četiri od 14 prilika za brejk, čime je produžiio meč, ali je ipak ostvario osnovni cilj i nije morao da igra više od tri seta.

Početak meča nagoveštavao je brzu pobedu prvog igrača sveta, jer je Đoković poveo 5:0 i u narednom gemu je imao set loptu, ali je tada počeo da popušta i Fučovič je polako hvatao korak.

Na početku drugog seta Novak je propustio tri šanse da protivniku oduzme servis, a potom se igralo ravnopravno do devetog gema, kada je srpski teniser konačno napravio brejk, što mu je donelo vođstvo od 2:0.

Ono što nije uspeo u drugom setu Đoković je uradio u trećem, kada je u prvom gemu napravio brejk. Potom je u narednom spasio četiri brejk lopte, nakon čega je bilo jasno da Fučovič više neće moći da se vrati u meč. (kraj) is/dpv

Share: