Prethodnica u Tokiju

21:27 10. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Prethodnica Misije Olimpijskog komiteta Srbije otputovala je večeras u Tokio, gde će imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.

Šef misije Nataša Janković rekla je da je glavni zadatak da pripreme sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci i da im obezbede uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoje nastupe i što bolji rezultat.

Imaćemo i nekoliko sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta Igara kako bismo bili sigurni da su do kraja ispunjeni svi bezbednosni protokoli u vezi sa zaštitom od infekcije kovidom, kao i logistički uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima, kazala je Janković.

Naši prvi sportisti doći će u Olimpijsko selo za nekoliko dana, a Janković se zahvalila se na saradnji svim nacionalnim sportskim savezima koji će imati učesnike u Tokiju. (kraj) is/dpv

Share: