Odbojkašice u polufinalu

22:55 01. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope, pošto je večeras u Bogradu u četvrtfinalu pobedila Francusku sa 3:1 (22:25, 25:18, 25:7, 25:20).

Za prolazak u finale Srbija će u petak igrati protiv selekcije Turske, koja je u četvrtfinalu savladala Poljsku sa 3:0.

Odbojkašice Srbije u četvrtfinalni duel ušle su kao velike favoritkinje, zbog čega su na startu bile isuviše opuštene i bez prave koncentracije. Francuskinje su to kaznile i neočekvano su dobile prvi set, i to dosta lako.

U nastavku su izabranice Zorana Terzića zaigrale na nivou aktuelnih svetskih i evropskih šampionki i veoma brzo su preuzele potpunu kontrolu igre i rezultata.

U nastavku meča Francuska više nije imala ni najmanju šansu da nešto uradi, a briljantnu igru naše odbojkašice su prikazale u trećem setu, kada su protivnicama dozvolile da osvoje samo sedam poena.

Još jednu fantastičnu partiju pružila je najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, koja je susret završila sa 27 poena, a ekipu je maestralno predvodila Maja Ognjenović, koja je pored besprekornih razigravanja uspela da osvoji čak sedam poena. Kapitenu Maji Ognjanović je pred početak meča uručen uramljen dres sa brojem 300, u čast njenog 300. nastupa za reprezentaciju Srbije. (kraj) is/dpv 

Share: