Pobeda na startu EP

23:29 02. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

KRAKOV - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je počela odbranu titule na šampionatu Evrope, pošto je večeras u Krakovu, u prvom kolu grupne faze takmičenja, pobedila Belgiju sa 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20)

Odbojkaši Srbije odigrali su odličan meč i bez većih problema su ostvarili prvu pobedu, a utisak nije pokvario ni pad koncentracije u tećem setu, koji su Belgijanci uspeli da dobiju.

Prva dva seta izabranici Slobodana Kovača su odigrali izvanredno, nakon čega su se malo opustili i u trećem setu dozvolili protivniku da povede sa 13:7.

Kovač je tada promenio korektora i umesto Dražena Luburića uveo je Aleksandra Atanasijevića, čiji su odlični servisi i napadi doprineli da zaostatak smanjimo na 20:19.

Potpuni preokret ipak nismo napravili, jer je usledilo nekoliko vezanih grešaka i Belgija je smanjila na 2:1.

U četvrtom setu usledilo je buđenje naših odbojkaša, koji su veoma brzo napravili razliku od pet-šest poena i do kraja meča nisu imali problema da je sačuvaju.

Izvanednu utakmcu je odigrao Uroš Kovačević, koji je osvojio 27 poena, Marko Ivović je bio drugi poenter sa 13 poena, dok je Atanasijević za set i po poentirao 11 puta, a imao je tri bloka. (kraj) dar/is/dpv

Share: