Neredi u Marseju

02:39 01. 10. 2021. FoNet | Desk

MARSEJ - Sukobi navijača prekinuli su u 38. minutu utakmicu drugog kola Lige Evrope između Marseja i Galatasaraja na stadionu Velodrom u Marseju, a posle intervencije policije za suzbijanje nereda meč je nastavljen i završen nerešenim rezultatom i bez golova.

Kako je izvestio BBC, suparnički navijači su pred kraj prvog poluvremena bacali su baklje i predmete jedni na druge, mada su bili fizički razdvojeni. 

Tada je utakmica prekinuta da bi policijska jedinica za suzbijanje nereda mogla da uspostavi red na stadionu. 

Situaciju su pokušali da smire trener Galatasaraja Fatih Terim i kapiteni Fernando Muslera i Dimitri Pajet, koji su prišli svojim navijačima. 

Tokom prekida, došlo je do sukoba dvojice igrača Galatasaraja - Vilijama Saiba, koji je na pozajmici iz Arsenala, i napdača Mbaje Dijagnea, ali su ih saigrači na vreme razdvojili, čime su izbegnuti crveni kartoni. Utakmica je potom nastavljena sa 8 minuta nadoknade, uz zvuke petardi koji su se čuli sa tribina. 

Poluvreme je završeno bez golova, stadion nije ispražnjen, a u drugom poluvremenu golova nije bilo, dok su petorica igrača oba tima zaradila žute kartone. (kraj) dep

Share: