Tri pobede srpskih boksera

22:56 26. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Reprezentativci Srbije uspešno su startovali na prvenstvu sveta u boksu u Beogradu i pobede su ostvarila sva trojica naših takmičara koji su danas nastupili.

Prvu pobedu za Srbiju zabeležio je Pavel Fjodorov, koji je u poluvelter kategoriji savladao reprezentativca Nemačke Davida Gevorkijana sa 5:0. Njegov naredni protivnik biće Turčin Karem Ozmen, a taj meč je na programu 30. oktobra.

Drugu pobedu Srbiji doneo je mladi srpski as Almir Memić u srednjoj kategoriji protiv Engleza Levisa Ričardsona rezultatom 4:1, a u drugoj rundi 30. oktobra protivnik će mu biti Nemac Kevin Šuman.

Uspešan je bio i Sadam Magomedov u teškoj kategoriji, koji je slavio protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga sa 4:0, a naredni protivnik mu je Brazilac Tešeira.Sutra će u ring ući Omer Ametović, koji će u kategoriji minimum boksovati protiv Muhameda Unlua iz Turske, dok će se Semiz Aličić u lakoj kategoriji boriti protiv Irca Džona Halea. Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji boksovaće protiv Kasim Mundbukive iz Tanzanije, a Slobodan Jovanović u kruzeru za protivnika će imati Kubanca Heriha Ruiza Kordobu. (kraj) is/dpv

Share: