Ubedljiva pobeda Partizana

23:08 27. 10. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U drugom kolu grupne faze takmičenja u Evrokupu, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Turk Telekom sa 85:59 (21:12, 20:22, 23:7, 21:18) i sa dve pobede ostali su u vrhu A grupe, sa Huventudom i Lokomotivom.

Partizan je opravdao ulogu favorita i do pobede je stigao rutinskom igrom, a razlika je mogla da bude i dosta veća da trener Željko Obradović nije dao šansu svim igračima.

Crno-beli su bili bolji u svim elementima, a ponovo su demonstrirali izvanrednu igru u odbrani, čime su potpuno "ubili" napad protivnika.

Igra Partizana u napadu i večeras je bila veoma dopadljiva i sve više dolazi do izražaja Obradovićevo insistiranje na brzom protoku lopte i traženju slobodnog igrača. Pritom je utakmica završena sa samo deset izgubljenih lopti, što ukazuje da se igrači sve više prilagođavaju zahtevima trenera.

Još jednu odličnu partiju pružio je Kevin Panter, koji je zbog rano napravljene tri lične greške na terenu proveo samo 18 minuta, ali je ipak bio najefikasniji sa 19 poena, uz stopostotan učinak u šutu za dva poena.

Dvocifreni su bili i Alen Smajlagić sa 13, Jam Madar sa 12 i Aleksa Avramović sa 10 poena.

U narednom kolu Partizan će 2. novembra u Beogradu igrati protiv Huventuda. (kraj) is/dpv

Share: