Teška pobeda Partizana

00:04 16. 12. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu, u sedmom kolu Evrokupa, poljski Šljonsk sa 75:73 (22:15, 15:20, 17:17, 21:21) i sa šest pobeda i jednim porazom preuzeli su vođstvo u A grupi.

Crno-beli su do pobede stigli u dramatičnoj završnici u kojoj je Šljonsk propustio priliku da priredi veliko izenađenje, jer je dva minuta pre kraja vodio sa 73:68.

Trener Partizana Željko Obradović tada je uzeo tajm aut i u poslednjih 60 sekundi njegovi izabranici su odbranili četiri napada gostiju, a postigli su sedam poena, pa je su tako ipak uspeli da opravdaju ulogu favorita.

Očekivalo se da će Partizan bez većih problema savladati ekipu koja je do sada zabeležila samo jednu pobedu u Evrokupu, ali večeras u njegovoj igri dosta toga nije funkcionisalo.

Obradović je praktično igrao sa devetoricom košarkaša, jer su Rodions Kuruc i Rade Zagorac na terenu bili minut i po, a Dušan Miletić pet minuta.

Pored toga, poslednju četvrtinu zbog povrede nije igrao Gregor Glas, koji je uprkos tome bio najefikasniji sa 18 poena, a zbog pet ličnih grešaka u poslednjh šest - sedam minuta na terenu nije bilo Balše Koprivice i Alena Smajlagića.

Bez obzira što im je malo šta polazilo za rukom, košarkaši Partizana ipak zaslužuju čestitke što su završnicu uspeli da odigraju maksimalno koncentrisano, pre svega u odbrani, što im je donelo pobedu. (kraj) is/dpv

Share: