Pro Reko prvak Evrope

22:07 04. 06. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Vaterpolisti italijanskog Pro Reka odbranili su titulu klupskog prvaka Evrope, pošto su večeras u Beogradu u finalu završnog turnira pobedili Novi Beograd posle izvođenja peteraca sa 17:16 (4:4, 1:2, 4:5, 4:2 - 4:3).

Ekipa Novog Beograda, za koju igraju petorica osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, bila je nadomak svoje prve evropske titule, jer je sredinom poslednje četvrtine ima dva gola prednosti, ali su Italijani 12 sekundi pre kraja uspeli da izjednače i da izbore peterce.

Ispostavilo se da je tada sreća bila na strani Pro Reka, jer su Dušan Mandić i Nikola Jakšić pogađali stative, dok su Italijani propustili da realizuju samo jedan penal, kada je Aron Janger pogodio prečku.

Golove za Novi Beograd postigli su: Nikola Jakšić šest, Strahinja Rašović tri, Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po jedan.

Za ekipu Pro Reka pogotke su postigli Đerđ Zalanki pet, Aron Janger četiri, Đakomo Kanela dva, Aleksandar Ivović i Tomas Halok po jedan.

Đakomo Kanela iz Pro Reka proglašen je za najkorisjijeg igrača završnog turnira.

Treće mesto osvojio je mađarski Ferencvaroš, a četvrta je bila italijanska Breša. (kraj) is/dpv

Share: