Poraz CrveneZvezde

00:07 14. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

BUDIMPEŠTA - Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su treći put u Ligi Evrope, pošto su večeras u Budimpešti, u četvrtom kolu grupne faze takmičenja, izgubili od Ferencvaroša sa 2:1 (1:0).

Posle ovog poraza Zvezda je ostala na poslednjem mestu u grupi sa tri boda i ima minimalne šanse da bude među prva dva tima, pa joj najverovatnije predstoji borba za treću poziciju, što bi joj mogućilo da na proleće igra u šesnaestini finala Lige konferencije.

Za razliku od utakmice protiv prvaka Mađarske pre sedam dana u Beogradu, večeras crveno-beli nisu uspeli da nametnu ritam koji im odgovara, a posebno su delovali smušeno u odbrani.

Prvi gol domaćini su postigni posle veoma loše reakcije Zvezdinih igrača u svom šesnaestercu. Kristofer Zakarijesen je ostao potpuno sam i njegov udarac Milan Borjan je odbranio, ali ponovo niko nije reagovao pa je isti fudbaler iz drugog pokušaja doveo Ferencvaroš u vođstvo.

Zvezda je drugo poluvreme počela mnogo angažovanije i uspela je da izjednači u 55. minutu, kada je Stefan Mitrović istrčao kontru 60 metara i plasirao loptu u suprotni ugao.

Tada je izgledalo da će šampion Srbije nastaviti u istom tempu i možda preokrenti rezultat, ali je umesto toga došao drugi gol domaćina. Ponovo je odbrana Zvezde bila nedopustivo loša, pa je Sami Mae u 61. minutu još jednom matirao Borjana.

Do kraja susreta Zvezda je napadala, ali bez prave ideje i pravih šansi, pa je Ferencvaroš zabeležio treću pobedu i sa devet bodova zadržao je vodeću poziciju u grupi.

U narednom kolu Zvezda će 27. oktobra dočekati Trabzon i tu utakmicu će morati da dobije da ne bi izgubila šanse i za osvajanje trećeg mesta. (kraj) is/dpv

Share: