Poraz Partizana u Vitoriji

00:13 15. 10. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

VITORIJA - U drugom kolu Evrolige košarkaši Partizana izgubili su večeras u Vitoriji, posle produžetka, od Baskonije sa 103:96 (23:14, 32:19, 21:26, 22:21 - 14:7)

Partizan je bio nadomak prve ovogodišnje pobede u Evroligi, jer je osam sekundi pre kraja vodio 88:86, kada je Džems Naneli od dva slobodna bacanja iskoristio samo jedno i propustio priliku da zatvori utakmicu.

Nakon toga je usledila velika greška, jer su crno-beli propustili da fauliraju Markusa Hauarda, koji je uz zvuk sirene pogodio trojku za izjednačenje i produžetak.

Za igrače Partizana to je bio šok od koga se u dodatnih pet minuta nisu oporavili, pa je Baskonija takmičenje u Evroligi otvorila sa dve pobede.

Partizan je večerašnju utakmicu odigrao neuporedivo bolje nego u prvom kolu, kada je u Berlinu ubedljivo izgubio od Albe, i u većem delu susreta bio je bolji, ali je skupo platio nedostatak koncentracije i iskustva u poslednjim sekundama.

Crno-beli su uspeli da dođu u dobijenu poziciju uprkos tome što je Baskonija pogodila čak 17 trojki, a ogromnu borbenost su demonstrirali u skoku, jer su susret zaršili sa 15 uhvaćenh lopti u napadu, što se u Evroligi retko dešava.

Uprkos tome su doživeli poraz, koji će za najmlađi tim u Evroligi u biti dobra lekcija, a da li su je naučili videće se u narednim utakmicama. Prva je na redu već za četiri dana, kada će u Beogradu gostovati Armani. (kraj) is/dpv

Share: