Mateus očekuje titulu

14:07 22. 08. 2023. FoNet | desk

BEOGRAD - Nemačka fudbalska reprezentacija je prošle godine loše prošla na Mundijalu i razočarala na nedavnim utakmicama. Ipak, Lotar Mateus od nacionalnog tima ima velika očekivanja na Evropskom prvenstvu 2024 koje se igra upravo u Nemačkoj.

Slavni fudbaler pod čijim je kapitenskim vođstvom Nemačka 1990. osvojila svetsku titulu rekao je da polufinale neće biti dovoljno. "Da Nemačka bude šampion, to je moje očekivanje i reprezentacija to može", rekao je Mateus (62) u Minhenu.

Izabranici selektora Hanzija Flika se, kako je dodao, "polako vraćaju na jedan veliki turnir" da ispune cilj za kojim čeznu i navijači.

Flik i reprezentativci su posle utakmica u junu trpeli oštre kritike, pošto su sa Ukrajinom odigrali nerešeno (3:3), i izgubili od Poljaka (0:1) i Kolumbije (0:2).

Mateus ipak kaže da veruje u trenera i igrače. "Nema razloga da brinem kad vidim kvalitet igrača, kako igraju, kakvo iskustvo donose i koliko su uspešni."

Naredni testovi za Nemačku su utakmice protiv Japana, 9. septembra i Francuske, tri dana kasnije. Tada, prema rečima Mateusa, više ne sme biti eksperimentisanja. Flik, zaključio je, mora snažno da se usredsredi na učinak, na čvrst sistem i pozicije u igri. (kraj) dep/mk

Share: