Evropska nedelja sporta

17:33 20. 09. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Evropska nedelja sporta, deveta po redu na evropskom nivou, a po šesti put u Srbiji, biće održana od 23. do 30. septembra, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.

Taj projekat Evropske komisije obeležava se mnogobrojnim sportskim i edukativnim događajima širom Evrope tokom poslednje nedelje septembra.

U Beogradu, Zaječaru, Zrenjaninu, Boru, Somboru, Pirotu, Aranđelovcu, Požarevcu, Pančevu i Knjaževcu biće organizovan "Sportski izazov" se brojni sportskim i edukativnim aktivnostima, kao što su prikazivanje različitih sportova, javni treninzi, edukativne radionice i turniri u različitim sportovima.

Manifestacija "BeActive noć" i "BeActive noćna trka", uz muziku i vatromet, biće organizovana u Zrenjaninu 23. septembra, na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu.

Centralni događaj "Urban sport fest" je 24. septembra u Silosima Beograda, gde će biti predstavljeni urbani sportovi poput brejkdensa, parkura, skejtbordinga, tekbola i basketa.

Humanitarni turnir "Diplomate za decu" na Adi Ciganliji biće organizovan 24. septembra u saradnji sa Delegacijom Evropske unije.

"Školski sportski dan“ biće organizovan u Čačku, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i Viminacijumu.

Izložba "Put pravih vrednosti" o istorijatu olimpijskog pokreta biće organizovana na Univerzitetu u Novom Sadu od 28. septembra do 31. oktobra. (kraj) vip/bdb/mk

Share: