Novi poraz od Mađarske

23:14 14. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BUDIMPEŠTA - Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Budimpešti od Mađarske sa 2:1 (2:1) i tri kola pre kraja kvalifikacija za prvenstvo Evrope dovela je u pitanje plasman na kontinentalni šampionat.

Mađarska je drugom uzastopnom pobedom protiv Srbije obezbedila prvo mesto u grupi i preostale tri utakmice odigraće bez rezultatskog pritiska, a naša selekcija će poslednju šansu da posle 24 godine zaigra na prvenstvu Evrope imati u utorak, kada će u Beogradu igrati pritiv Crne Gore.

Srbija je sada druga u grupi sa dva boda više od Crne Gore, ali i sa utakmicom više, tako da je za izabranike Dragana Stojkovića pobeda u utorak imperativ.

Mađaska je povela u 18. minutu golom Barnabasa Varge, a u 33. minutu izjednačio je Strahinja Pavlović. Samo što su krenuli sa centra Mađari su ponovo poveli, a strelac je bio Roland Šalai i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

Utisak je da večeras nije pobedo bolji tim, jer je Srbija igrala veoma dobro, imala je inicijativu, stvarala šanse, šutirala 16 puta, dva puta pogađala okvir gola i postigla dva pogotka koja su poništena zbog ofsajda.

Čini se da je za bolji rezultat nedostajalo samo sreće, koju fudbaleri Srbije na ovoj utakmici zaista nisu imali, ali ostaje i činjenica da i dalje imamo velikih problema u odbrani, koje selektor ne uspeva da reši.

Sada se sve svodi na jednu utakmcu, koja je i nas i za Crnu Goru biti ili ne biti. Nesporno je da je naš tim dosta kvalitetniji i da je objektivno favorit, ali to će morati da dokaže i da osvoji tri boda, kako bismo prvi put posle 2000. godine konačno zaigrali na prvenstvu Evrope.

Teško mi je pao poraz, jer ekipa to nije zaslužila. Fudbal može da bude okrutan, ali sve je idalje našim rukama. Njima čestitam na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nema razloga za paniku, uradićemo ono što se očekuje od nas, rekao je Stojković posle utakmice. (kraj) is

Share: