Nadal završava karijeru

11:58 10. 10. 2024. FoNet | Velimir Ilić

MADRID - Španski teniser Rafael Nadal, osvajač 22 grend slem titule, objavio je danas da se povlači iz profesionalnog tenisa nakon učešća u finalu Dejvis kupa.

"Pozdrav svima. Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve. Mislim da nisam mogao da igram bez ograničenja. Ovo je, naravno, teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme, ali u životu sve ima početak i kraj", naveo je 38-godišnji Nadal u video poruci na društvenim mrežama.

Nadal je dodao da je pravo vreme da završi karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što je ikada mogao da zamisli.

Poslednji put će profesionalnop igrati u finalu Dejvis kupa, predstavljajući svoju zemlju.

"Mislim da sam prošao ceo krug, jer mi je jedan od prvih uspeha u karijeri bilo igranje u finalu Dejvis kupa u Sevilji 2004. godine", rekao je Nadal.

Nadal je istakao da se oseća veoma srećno zbog svega što je doživeo.

Zahvalio je celokupnoj teniskoj industriji, svima koji su deo tog sporta, svim kolegama, a posebno najvećim rivalima.

"Proveo sam mnogo sati sa njima i proživeo mnogo trenutaka koje ću pamtiti ceo život", poručio je Nadal, koji je zahvalio svima i tekstualnom porukom na 12 jezika, uključujući i srpski. (kraj) vem/dj

Share: