Ambasadori u Staparima

17:24 10. 09. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

STAPARI - Šesta Tkačka kolonija koja se održava u selu Stapar od 6. do 11. septembra, u organizaciji Etno mreže i NALED, pod pokroviteljstvom ambasada Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, okupila je više od 10 ambasadora, zainteresovanih za srpsku tradiciju i rukotvorine.

Pokrenuli smo akciju kako bismo vratili vreme da se opet o našem nasleđu zna u svetu i da rukotvorine krase brojne domove. Želimo da pokažemo svetu šta ima Srbija i zato zvaničnicima poklanjamo rukotvorine naših žena, koje su, između ostalog stigle i do predsednika Rusije i Kine. Planiramo da uvedemo institut „čuvari tradicije”, rekla je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da očekuje da nova Vlada usvoji zakone o rodnoj ravnopravnosti, zanatstvu i socijalnom preduzetništvu, koji bi popravili položaj žena na selu, navodi se u saopštenju NALED.

Violeta Jovanović predsednica Etno mreže i izvršna direktorka NALED pozvala je donatore da podrže javne radove u kulturi, jer žene tako dobijaju priliku da se društveno i ekonomski afirmišu. (kraj) lj/dj

Share: