Osuda premeštanja ambasade

12:07 20. 09. 2020. FoNet | Ivica Strnčević/Davor Lukač

BEOGRAD - Svetska federacija sindikata (WFTU), koja predstavlja 105 miliona radnika u 132 zemlje, osuđuje najavu Srbije da će preseliti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, što je dogovoreno pred američkim predsednikom Donaldom Trampom. To saopštava Sindikat Sloga, koji je punopravni član te međunarodne asocijacije.


Sindikat Sloga se pridružuje apelu WFTU u pozivu na solidarnost s narodom i radnicima Palestine, osuđuje izmeštanje ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, zahteva od vlasti i njihovih predstavnika da vode računa o međunarodnoj poziciji Srbije i traži da ne dovode zemlju i narod u opasnost i gubitak indentiteta i suvereniteta.

U pismu upućenom Udruženim sindikatima Sloga, WFTU navodi da 21 godinu posle NATO napada na Jugoslaviju, koji je za sobom ostavio hiljade ubijenih i ranjenih i velika razaranja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklapa dogovore u prisustvu ubica naroda njegove zemlje.

Na taj način, ukazuje Sekretarijat WFTU, Vučić promoviše nadogradnju odnosa Srbije s Izraelom, "što podrazumeva pogoršanje položaja palestinskog naroda koji pati zbog izraelske agresije". (Kraj) is/dal/nm

Share: