Zaštititi odgovorne građane

13:35 12. 11. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas, obrazlažući izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, da Vladi Srbije nije cilj da kažnjava bilo koga, već želi da ovim odredbama zaštiti sve odgovorne građane Srbije, njih 95 odsto, koji mesecima poštuju mere, nose maske i izbegavaju okupljanja.

Lončar je, za skupštinskom govornicom, rekao da se predloženim izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uobličava pravni okvir za mere i procedure kojima će u narednom perodu nastojati da drže epidemiju pod kontrolom i smanje neželjene efekte i posledice pandemije korona virusa.

On je rekao da se definišu pojmovi koji nisu obuhvaćeni izvornim tekstom zakona, kao što su lična zaštita od infekcije, kućna izolacija, karantin u kućnim uslovima, a kao posebne mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti uvedene su prevoz, izolacija, kućna izolacija i lečenje, zdravstveni nadzor, karantin i karantin u kućnim uslovima i lična zaštita od infekcije. (kraj) lj/lč/dj

Share: