Medijske radnike u prioritetnu grupu

15:31 23. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Asocijacija medija pokrenula je inicijativu da svi medijski radnici u Srbiji budu u prioritetnoj grupi za vakcinaciju protiv kovida-19.

Uvažavajući ustanovljeni redosled prioriteta, Asocijacija medija smatra da bi i poslenike medijske profesije trebalo vakcinisati dinamikom u skladu sa velikim opasnostima i rizicima, kojima su od početka pandemije svakodnevno izloženi, radeći posao u javnom interesu.

Da pripadaju visokorizičnoj grupi, dokaz je veliki broj obolelih među medijskim radnicima, pre svih onih koji rade na terenu, navodi se u saopštenju Asocijacije medija i ukazuje da nije neophodno podsećati koliko je važno brzo, tačno i sveobuhvatno informisanje javnosti, pogotovo u vanrednim i kriznim situacijama.

Zbog toga je Asocijacija medija uputila zvaničan zahtev premijerki Ani Brnabić da ga, po hitnom postupku, razmotri i donese oduku.

Asocijacija medija pozvala je partnerska novinarska i medijska udruženja, sve medije i novinare širom Srbije da se pridruže ovoj inicijativi. (kraj) is/dj

Share: