Dan državnosti

12:22 15. 02. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Na ceremoniji dodele odlikovanja povodom Dana državnosti - Sretenja, predsednik Republike Aleksandar Vučić čestitao je praznik građanima Srbije i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

"Danas je veliki dan za Srbiju, njen dan, naš dan kada se rađala moderna država, kada je veliki vožd Crni Đorđe podigao ustanak, ali i dan kada je Srbija donela vanvremenski ustav ispred svog vremena - zagledani u pretke, spremni smo da radimo za budućnost našeg naroda i naše dece", poručio je predsednik.
Sretenje je, kaže, za nas i bukvar i čitanka, vreme preispitivanja, i jedinstva našeg naroda gde god da živi, praznik svih koji vole i žive našu Srbiju.

"Hvala junacima našeg doba koji su Srbiji mnogo dali, živeli ne samo za sebe nego za nas", poručio je laureatima i podsetio da se danas odaje počast onima koji su nesebično davali ovoj zemlji i ljudima.Ukazom predsednika, povodom Dana državnosti, Sretenja, odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja; 20 odlikovanja dodeljeno je posthumno, a među njima je 15 zdravstvenih radnika. (kraj) mr/nm

Share: