Izabrati dva pregovarača

16:41 18. 02. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da bi opoziciju u dijalogu sa vlašću o izbornim uslovima uz posredovanje EU trebalo da predstavljaju dva pregovarača, kako se razgovori ne bi pretvorili u "kozačku skupštinu, sprdnju i komiku".

"Nadam se da ima šanse da opozicija nastupi sa jedinstvenom platformom. Mislim da je veoma dobar predlog Narodne stranke da opoziciju predstavljaju dva pregovarača. U suprotnom, ako bi svaka od više od 20 stranaka opozicije delegirala jednog ili dvojicu predstavnika i još oni koji bi bili sa suprotne strane, tu bi bilo pedesetak ljudi u tom verbalnom galimatijasu i to jeste kozačka skupština", rekao je Kovačević televiziji KTV.

Prema njegovim rečima, takav način pregovora vodi u sprdnju i komiku i vlast bi onda mogla da kaže da je imala dobru nameru i da je pokušala, ali da se sa opozicijom ne može.

Kovačević je istakao da su "izbori ili demokratski ili nisu izbori" i da opozicija u dijalogu ne sme da pristane na to da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "malo ili donekle popravi izborne uslove". (kraj) is/dpv

Share: