Zorić: Poštujem institucije

00:13 19. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - Uzimanjem medalje, potpuno ličnom odlukom, svesno sam založila sopstveni profesionalni kredibilitet kako bih pokazala da, kao nezavisni novinar, ne donosim političke odluke i poštujem institucije države Srbije, izjavila je za portal Nova.rs novinarka N1 Jelena Zorić, povodom odličja koje joj je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Javna sam ličnost, publika ima pravo da me i kritikuje i hvali. I kad mi na trenutak zasmeta salva kritika, prekorevam samu sebe da tim osećanjima ne smem da se prepustim, objasnila je Zorić.

Kako je istakla, ona se, kao novinar, zalaže za slobodu govora i nema pravo da drugima zamera kada joj upućuju reči koje su čak i na granici uvredljivosti.

Ništa ne zameram, pogotovo gledaocima koji prate moj rad, to su slobodnomisleći ljudi i drago mi je da imam upravo takvu publiku, naglasila je Zorić.

Primanjem medalje dokazala sam da poštujem institucije, objasnila je ona i podsetila da se oduvek zalaže za poštovanje institucija i u svojim prilozima najčešće ističe, kao problematično, kada funkcioneri i predstavnici vlasti ne poštuju institucije.

"Kako bih i ubuduće imala pravo da im ukazujem na propuste i zloupotrebe, želela sam da na ličnom primeru pokažem da poštujem institucije", precizirala je Zorić.

Prema njenim rečima, svakodnevno je izložena napadima, kao i sve njenje kolege u nezavisnim medijima, i to upravo od predstavnika vlasti, nazivaju ih domaćim izdajnicima, stranim plaćenicima, sklapaju se ugovori između državnih i privatnih kompanija kako bi se ugasila i televizija N1 na kojoj i sama radi.

"Nazivaju nas opozicionim medijima i novinarima. Ja znam šta sam, znam i u koliko slobodnom mediju radim, te nemam problem da ispred bilo koga, pa i predsednika države stanem kao novinar i to isključivo kao novinar", predočila je Zorić.

Kako je obrazložila, uzimanjem medalje, potpuno ličnom odlukom, svesno je založila sopstveni profesionalni kredibilitet kako bi pokazala da kao nezavisni novinar ne donosi političke odluke i poštuje institucije države Srbije. (kraj) def/dpv

Share: