Otkaz zbog sindikalnog rada

16:23 22. 04. 2021. FoNet | Branko Vučković

BEOGRAD - Sindikalni poverenik u kompaniji Yura u Leskovcu Predrag Stojanović dobio je otkaz ugovora o radu samo zato što je u medijima izneo istinu o velikom broju zaposlenih kojima nije produžen ugovori što je izrazio sumnju da generalni direktor nema prave informacije o situaciji i dešavanjima u kompaniji, saopštio je Samostalni sindikat metalaca Srbije.

Predsednik tog sindikata Zoran Marović istakao je da kompanija Jura smatra da za nju ne važe Ustav i zakoni Srbije, da je ona iznad države i da može da radi šta hoće.

U proteklom periodu svi smo slušali o problemima zaposlenih u kompaniji Jurа koja posluje u Srbiji i svi smo se čudili da li je sve to moguće, da li je sve to istina, ko im to dozvoljava i odakle im takva drskost da ne poštuju naš Ustav i zakone Srbije, naveo je Marković.

On je dodao da kompanija krši Ustav i Zakon i time što ne dozvoljava sindikalno organizovanje već navodno pravi Savet zaposlenih koji registruje kao Južna Koreja za Južnu Srbiju. Nadležni ćute i odobravaju jer će pomoć stići možda i za njih. (kraj) lj/ bv/dpv

Share: