Popuštanje pet mera

17:25 14. 06. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Krizni štab za borbu protiv pandemije preporučiće Vladi popuštanje pet mera, među kojima je da se maloprodajnim objektima dozvoli rad 24 sata, ugostiteljskim objektima na otvorenom radno vreme neće biti ograničeno, dok će oni u zatvorenom moći da rade do jedan sat posle ponoći.

Član Štaba dr Zoran Gojković rekao je da je predloženo i da sportski događaji na otvorenom mogu da se održavaju uz prisustvo publike s maksimalnom popunjenošću od 50 odsto kapaciteta, a u zatvorenim objektima do 30 odsto, dok javnim okupljanjima može da prisustvuje najviše 500 ljudi i na otvorenom i u zatvorenom.

Odlučeno je i da se dozvole proslave matura, s tim što kapacitet objekta može da bude popunjen do 50 odsto, a omogućeni su i rekreativna nastava i ekskurzije, ali uz saglasnost Ministarstva prosvete.

Dr Gojković nije mogao da precizira da li će mere stupiti na snagu 21. juna, kako je ranije najavljivano, uz objašnjenje da je to "okvirni datum" i da će sve zavisiti od broja vakcinisanih, jer "fali još jedan-dva odsto" da bi se dostigla polovina. (kraj) is/dal/nm

Share: