Tužilaštvo nepotrebno

22:41 16. 06. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Beogradski Fakultet dramskih umetnosti (FDU) saopštio je večeras da su prijave koje ukazuju na nasilničko ili ugrožavajuće ponašanje ili zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu detaljno obrađene, ali da nijedna nije u domenu krivičnog zakonodavstva, pa nema potrebe za uključivenjem organa izvan fakulteta.

U saopštenju FDU podseća da je pre pet meseci, na inicijativu Studentskog parlamenta, formirana platforma FDU Protiv nasilja, kao savetodavno telo, sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

"Pozvali smo studentkinje i studente da nam se obrate ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ili ugrožavajuće ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu. Obavezali smo se da ćemo poštovate principe poverljivosti i da ćemo zaštititi svaku žrtvu, kao i da ćemo pokrenuti mere kojim se takva ponašanja sankcionišu i sprečavaju", navedeno je u saopštenju FDU. (kraj) vip/dpv

Share: