Igre izložene u Mikrogaleriji

18:41 20. 06. 2022. FoNet/Nordeus fondacija | FoNet

BEOGRAD - Sve video-igre nastale tokom manifestacije Maj mesec matematike (M3) koje su pravili srednjoškolci, posetioci će tokom leta imati priliku da vide u Mikrogaleriji, izložbenom prostoru Centra za promociju nauke.

Igre srednjoškolaca bile su sastavni deo zvaničnog programa Maja meseca matematike u Silosima Beograd, koji je ove godine privukao pažnju oko 100 000 posetilaca. 

Ove godine je i Nordeus fondacija bila partner Centra za promociju nauke u realizaciji ove važne naučno popularne manifestacije koja omogućava mladima da uče kroz iskustvo i timski rad, povezujući svoje talente, nauku i tehnologiju, i pruža platformu da svoj rad prikažu velikom broju dece i odraslih. 

Centar za promociju nauke prošle godine pokrenuo je novi program, koji za cilj ima podsticanje srednjoškolaca za timsko razvijanje inovacija i ideja. Mejkers lab realizuje se u Mejkers spejsu-kreativnim laboratorijama i radionicama u kojima se mogu naći raznovrsni alati, uređaji za rad na elektronici i programiranju, obradi metala i drveta, digitalna i 3D fabrikaciji i CNC mašine. Ove učionice budućnosti dostupne su besplatno svim građanima. (kraj) bdr

Share: