SBB: Neprihvatljiva ponuda

16:37 20. 10. 2022. FoNet/SBB | Velimir Ilić

BEOGRAD - Kompanija SBB objavila je danas da TV Prva i TV B92 od gledalaca skrivaju informacije o ceni koju su ponudili za nastavak saradnje sa SBB i zatražila da "obavestite javnost u Srbiji" o činjenicama, između ostalog da je od SBB traženo 38 miliona evra godišnje za kablovsko emitovanje programa te dve televizije sa nacinalnom frekvencijom.

U današnjem saopštenju SBB ističe kako javnost treba da zna da "program TV Prva i TV B92 može da gleda svaki građanin Srbije, jer je signal slobodan u etru i za to građani ne moraju da plate ni jedan jedini dinar" jer signal mogu da primaju uz pomoć obične antene.

"Kad se već pozivate na slobodu medija koja podrazumeva objektivno i istinito informisanje građana Srbije, možda je krajnje vreme da prestanete da krijete od vaših gledalaca informaciju da ste od SBB kompanije tražili 38 miliona evra godišnje, što je 11 puta više nego ranije, kao i da je pravi razlog vaše ljutnje zapravo frustracija zbog nepristajanja SBB na ovo neverovatno povećanje", navedeno je u saopštenju.

Stvar je veoma jednostavna, konstatuje SBB, ističući da se ne prihvata ponuda od 38 miliona evra godišnje, "koja predstavlja povećanje od 1.000 odsto u odnosu na dosadašnjih 3,5 milona evra". (kraj) vip/bdr

Share: