Nova S tužila REM

22:32 20. 12. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Televizija Nova S tužila je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) Upravnom sudu zbog nedonošenja odluke po pitanju izdavanja dozvole za petu frekvenciju u zakonskom roku.

Kako navodi portal N1, u tužbi se navodi da je Nova S podnela prijavu na Javnom konkursu za dozvolu u skladu sa relevantnim odredbama Zakona o elektronskim medijima.

Saopšteno je da je lista podnosilaca doneta 31. oktobra i objavljena u Službenom glasniku 4. novembra od kada je i počelo da se računa rok od 30 dana, te da je rok istekao 4. decembra.

Navodi se i da je Nova S uputio urgenciju 7. decembra za postupanje i donošenje odluke po prijavi na Javni konkurs, a da je urgencija primljena 12. decembra.

U tužbi se konstatuje da su ispunjeni uslovi iz Zakona o upravnim sporovima koji se tiču ćutanja uprave, te da Nova S u skladu s tim zakonom predlaže Upravnom sudu da uvaži tužbu i odluči po zahtevu Nove S za izdavanje dozvole, odnosno da REM naloži da donese odluku u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima. (kraj) vip/and/bdr

Share: