Ozbiljno kršenje zakona

23:59 15. 02. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je kasno u sredu da su zabeležena "ozbiljna kršenja zakona" od strane pojedinih učesnika okupljanja ispred Predsedništva Srbije i da će biti procesuirani svi "koji prete nosiocima najviših državnih funkcija".

VJT pozdravlja profesionalno i zakonito postupanje svih pripadnika policije, kaže se u saopštenju povodom protesta pod nazivom "Stop Vučićevoj izdaji Kosmeta", održanom u sredu uveče ispred spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom Romanovu i Predsedništva Srbije. 

"Poručujem da će tužilaštvo procesuirati sve one koji prete nosiocima najviših državnih funkcija i sve pripadnike ekstremističkih grupa koji ugrožavaju bezbednost građana", istakao je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović. 

Neće biti tolerisan bilo koji pojavni oblik eskremizma, niti pretnje najvišim državnim funkcijama, a naročito nasilje, jer su vladavina prava i bezbednost svih građana prioritet u radu javnog tužilaštva, objavljeno je na veb-sajtu VJT. (kraj) dep/dpv

Share: