Uvek na pravoj strani istorije

21:30 14. 10. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

NIŠ - Ministar kulture Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras, na akademiji povodom 80 godina od oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu, da je to još jedna prilika da Srbija učvrsti pripadnost antifašističkom delu čovečanstva i potvrdi činjenicu da je srpski narod uvek bio na pravoj strani istorije.

Selaković je rekao da je 80. godišnjica oslobođenja Niša, a potom i Beograda, povod da se još jednom učvrsti pripadnost antifašističkom i naprednom delu čovečanstva, koji je te 1944. i 1945. godine uspeo da pobedi najveće zlo u istoriji sveta, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Niš jeste slobodarski grad koji u samo dva dana obeležava godišnjicu oslobođenja i u Prvom velikom ratu i u Drugom svetskom ratu, napomenuo je Selaković.

Kada sam bio resorni ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, bilo mi je zadovoljstvo što sam mogao da pomognem u potpunoj rekonstrukciji i obnovi spomen–kompleksa na Čegru, a sada kao ministar kulture trudiću se da pomognem Nišu i Nišlijama da grade kulturu pamćenja, rekao je on.

Ono što bih svakako voleo da vidim u Nišu, dodao je Selaković, je da u susret 150 godina oslobođenja južne prestonice Srbije Niš dobije i spomenik kralju Milanu.

Share: