Belivuku produžen pritvor

13:53 02. 04. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje kojim je produžen pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i još 19-torici uhapšenih pod sumnjom za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenju proizvodnju i promet opojnim drogama, a neki i za teška ubistva.

U saopštenju se navodi da je pritovr osumnjičenima V.B, M.M, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.К, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.S, Ž.К, S.L, N.Đ i V.G, produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva ili da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela.

Osumnjičenima je produžen pritvor i “zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, piše u saopštenju. (kraj) lj/lč/dj

Share: