Suđenje za ubistvo Ivanovića

17:44 06. 07. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

PRIŠTINA - U Osnovnom sudu u Prištini završeno je prvo ročište na suđenju za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.

Kako javlja RTS, tužilac Burim Ćerkini je na početku ročišta rekao da smatra da postoje logički i ubedljivi dokazi da su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara i Silvana Arsović bili članovi organizovane grupe i da su odgovorni za teško ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara.

Advokat Tom Gaši, koji zastupa optuženog Radeta Basaru, u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je danas nakon ročišta da njegov klijent nema nikakve veze sa slučajem za koji je optužen.

"On kao policajac Republike Kosovo nije dao nikakve informacije policajcima u Republici Srbiji. Mislim da ukoliko tužilaštvo smatra da je grupa Milana Radoičića izvršila ubistvo Olivera Ivanovića oni moraju da podignu optužnicu ili faktički da obaveste sud zbog čega sumnjaju u gospodina Radoičića", rekao je Gaši, prenosi Kosovo onlajn. (kraj) lj/dpv

Share: