Povređen snimatelj Insajderija

14:56 17. 11. 2022. FoNet | Vera Barišić

KOSOVSKA MITROVICA - U incidentu u severnom delu Mitrovice danas su povređeni snimatelj Insajderija Ljetmir Muji i tinejdžer G. GJ, a novinar Insajderija Visar Durići je u izjavi za portal Kossev rekao da se incident dogodio jer su on i Muji u blizini glavnog mosta uočili pokušaj otmice mladića albanske nacionalnosti.

Prema rečima Durićija, kada su prešli glavni most, u blizini mesta gde su stacionirani pripadnici Karabinjera, uočili su u automobil marke "reno" u koji je ubačen albanski tinejdžer.

U tom trenutku Muji ostavlja prethodno preuzeti novinarski posao i trči za automobilom koji gubi u jednom trenutku, ali se i dalje kreće ulicom, kojom je automobil otišao dalje ka severu, naveo je Durići.

U pitanju je ulica Vlade Ćetkovića, i po dolasku na raskrsnicu kako dalje svedoči Durići, Muji zatiče scenu u kojoj grupa ljudi ubacuje povređenog dečaka G. GJ. u vozilo hitne pomoći dok neki napadaju novinara Mujija i pokušavaju da mu otmu telefon.

Reporter Kosseva koji se slučajno našao u blizini mesta pre dolaska hitne pomoći, iz vozila kojim je upravljao video je mladića koji leži na ulici i kojem je išla krv na usta. (kraj) vbr/bdr

 

Share: