Ubrzano za strane radnike

17:37 18. 03. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je danas na sastanku sa predstavnicima konzorcijuma Behtel Enka na čelu sa Stujartom Džonsom rekao da će to ministarstvo raditi "dan i noć" da se eksproprijacije i građevinske dozvole za izgradnju Moravskog koridora realizuju po hitnom postupku.

Momirovć je rekao da je postavljen kamp i da je u toku je dolazak stranih radnika, dok su za pravovremeno dobijanje radnih viza kontaktirana nadležna ministarstva, i da je obezbeđena ubrzana procedura, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da se trenutno izvode radovi na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge kod Ćićevca, koji će biti dug približno 500 metara.

"Usaglasili smo aktivnosti, koje su neophodne da se projekat realizuje shodno dogovorenoj dinamici i ciljevima", naglasio je Momirović i ocenio da je Moravski koridor jedan od najvažnijih putnih pravaca u Srbiji, prvi "digitalni auto-put" i "veličanstven putni pravac na ponos budućim pokoljenjima".  (kraj) vbr/mr/dpv

Share: