Dobri tezultati fiskalizacije

11:39 12. 05. 2022. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da su rezultati koji se postižu od kada je uveden novi sistem e-fiskalizacije odlični, i napomenuo da je to važan alat u borbi protiv sive ekonomije, jer je obezbeđena neuporedivo bolja kontrola i pregled poslovanja.

"Više puta sam napominjao da moramo da se ponašamo drugačije, da razumemo da svako mora da uzme fiskalni račun. Pogledajte situaciju u svetu, nikada veća kriza nije bila, a naša država je i dalje stabilna, pomažemo, a i dalje imamo novca. Napominjem da ne zaustavljamo nijednu investiciju, grade se auto-putevi, sve što treba. Moramo imati fer i transparentan sistem e-fiskalizacije. Deo svakog računa ide u budžet, a iz te mase finansiramo pomoć i građanima i privredi“, objasnio je Mali na TV Pinku.

"Uz e-fakture, ogromnu reformu koju smo pokrenuli od 1. maja, počeli smo poslovanje da menjamo nabolje... Dakle, svi zajedno treba da učestujemo u suzbijanju sive ekonomije. Novi sistem to obezbeđuje – jeftinije je za privredu, brže je, efikasnije, bolja je kontrola Poreske uprave... Nećemo praviti kompromise kada je primena ovog sistema u pitanju“, naglasio je Mali. (kraj) dar/dj

Share: