Dolazi teretni voz iz Kine

16:52 16. 04. 2024. PR tekst

BEOGRAD - Milšped Group, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike ističe u saopštenju da je danas potpisala ugovor o saradnji sa prestižnom kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, čime je, u prisustvu zvaničnika kineske provincije Hebei, obeležen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.

Kako se ističe u saopštenju, ovom saradnjom, uspostavljena je direktna linija železničkog transporta između Hebeija i Srbije, što predstavlja značajno poboljšanje u transportnom lancu.

Umesto prethodne rute preko Evrope, sada će teretni vozovi imati direktnu liniju, što će omogućiti brži i efikasniji prevoz robe.

“Intermodalni transport i železnica imaju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog njihove ekonomske efikasnosti, već i zbog smanjenja ekološkog uticaja. Kroz ovaj inovativni pristup, Milšped Group nastavlja da postavlja standarde u logističkoj industriji, omogućavajući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije”, izjavio je Nebojša Krivokuća, generalni direktor Milšped Group.

Imajući u vidu rastući značaj železničkog transporta, posebno u kontekstu trgovine sa Kinom, s obzirom na trenutne izazove kao što su tranzitno vreme i kriza izazvana sukobom na Crvenom moru, Milšped Group potvrđuje posvećenost razvoju ovog vida transporta, kao ključnog segmenta efikasnog i održivog lanca snabdevanja.

Milšped Group je u okviru svoje kompanije članice M BOX terminal prošle godine pokrenuo i potpuno novu intermodalnu konekciju Srbije, Niš – Vels – Niš, koja omogućava klijentima transport i pristup robe tržištu Zapadne i Centralne Evrope, navodi se na kraju saopštenja. (kraj) dep

Share: