Sastanak sa investitorima

13:20 21. 06. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa delegacijom Saveta stranih investitora (FIC) o saradnji sa tim poslovnim udruženjem na poboljšanju regulatornog okvira u sektoru energetike i rudarstva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Đedović Handanović je rekla da je Ministarstvo u stalnoj komunikaciji sa svim postojećim i potencijalnim investitorima iz EU i drugih delova sveta, sa istoka i sa zapada i da su napravljeni značajni pomaci u unapređenju zakonodavnog okvira, kao i da će rad na tome biti nastavljen i u narednom periodu.

"Očekujemo da se uskoro na javnoj raspravi nađu izmene Zakona o energetici, koje treba da omoguće usklađivanje naših propisa sa novim energetskim paketom EU i da olakšaju poslovanje energetskih kompanija. Takođe očekujemo da u narednom periodu budu pripremljene i izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koje treba da bolje zaštite interese države u korišćenju naših mineralnih resursa“, rekla je Đedović Handanović. (kraj) mjj/bdr

Share: