Dezinformacije velikih razmera

15:48 03. 10. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Generalni direktor projekta "Jadar" Čad Blevit uveren je da taj projekat ima potencijal da decenijama služi kao osnova za širi lanac vrednosti električnih automobila u Srbiji, stvarajući više od 20.000 plaćenih radnih mesta, ali ukazuje da na raspoloženje javnosti utiče kampanja dezinformacija velikih razmera, piše u najnovijem broju magazin Cord.

Sasvim sam siguran da je na raspoloženje javnosti o ovom projektu uticala kampanja dezinformacija velikih razmera, šireći neosnovane tvrdnje o navodnim destruktivnim uticajima na životnu sredinu i zdravlje ljudi, rekao je Blevit.

Projekat "Jadar" ne može da se nastavi bez državnog odobrenja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Nacrt studije, koje je tokom šest i po godina radilo više od 100 nezavisnih domaćih i stranih stručnjaka, pruža detaljan opis osnovnog stanja, identifikuju potencijalne uticaje na životnu sredinu i zdravlje i navodi mere i tehnologije za sprečavanje ili minimiziranje ovih uticaja, rekao je Blevit. (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: