Izbori 2024

Romi su srce Beograda

17:52 28. 05. 2024. FONET | Sofija Vukajlović

BEOGRAD - Programski prioriteti liste "Unija Roma Srbije - za Beograd" su da iskorene siromaštvo i poboljšaju život Romima i ostalim građanima koji su u situaciji siromaštva, izjavio je FoNetu aktivista Unije Roma Srbije Živorad Stanković, ukazavši da je neophodno rešiti problem ranih brakova.

On je u predizbornoj izjavi ocenio da je problem ranih brakova mit povezan sa ruralnim sredinama, ali da je cilj Unije da dokaže da se romska deca školuju i da Romi žive i rade normalno.

"Želimo da se pokažemo u pravom svetlu, da je Beograd naš grad i samim tim želimo da iskažemo pravi potencijal Roma u Srbiji, ne samo u Beogradu", naglasio je Stanković.

Govoreći o izbornim uslovima, Stanković je rekao da je Unija zadovoljna izbornim uslovima i da je sve u potpunosti korektno.

"Mi kao stranka koja se bori za prava Roma do sad nismo imali nikakvih problema i imamo podršku svih većih stranaka i korektno sarađujemo",objasnio je Stanković.

Upitan koji razultat očekuje na izborima 2. juna, Stanković je odgovorio da je Unija do sada postigla veliki uspeh i da očekuje najbolje rezultate, jer "ljudi su prepoznali potencijal".

"Naša se deca školuju, Romi rade državnim ustanovama, kao doktori i profesori", istakao je Stanković, ali nije mogao da precizira sa kim bi Unija ušla u postizbornu koaliciju, mada je otvorena za saradnju i razgovor.

Obraćajući se biračima, Stanković je zamolio sve građane Boegrada da u svakom komšiji koji je romske nacionalnosti prepozna prijatelja.

"Romi su srce Beograda i Beograd je naš grad", zaključio je Stanković. (kraj) zvs/sv/bdr

Share: