Serija po Majićevom romanu

23:13 02. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Produkcijska kuća Fajerflaj saopšava danas da je otkupila je prava na ekranizaciju popularnog trilera “Deca zla”, pisca i sudije Miodraga Majića.

Scenario za TV seriju od 10 epizoda, napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje početak snimanja.

Kasting za glumačku podelu je u toku. Scenaristi TV serijala koji se radi u saradnji sa Telekomom Srbije su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok su za režiju angažovani Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

"Od trenutka kada se roman 'Deca zla' pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju. Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali njihove postupke", istakao je autor Miodrag Majić.

Kako se ističe u saopštenju, on se iskreno se raduje što će se želja većine njih uskoro ispuniti, uveren da će saradnja sa Fajerflaj produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su čitaoce u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje.

"Takođe, nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas romanu, vraćati i seriji, prepoznajući u njoj još jedan putokaz kada govorimo o retkim ovdašnjim trilerima", izjavio je Majić. 

Radnja trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Pošto nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti. (kraj) def/dpv

Share: