Nagrada za “Sigurno mesto”

15:26 29. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Film “Sigurno mesto” hrvatskog reditelja i scenariste Juraja Lerotića trijumfovao je na 36. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro film festivalu (FFHN – MFF), osvojivši Gran pri “Veliku zlatnu mimozu”, kao i nagrade za režiju i najboljeg glumca, te plaketu “Zoran Živković” i nagradu kritike Fedeora.

“U ovom emotivnom i zastrašujućem putovanju u najmračnije kutke ljudske svesti, precizna režija i maestralne glumačke izvedbe nam pokazuju da sigurno mesto zapravo ne postoji i ljubav kao ultimativna emocija zapravo ne može ništa naspram egzistencijalnog nemira koji može obuzeti jedno ljudsko biće”, naveo je u obrazloženju žiri 36. FFHN-a, koji je svečano završen 28. avgusta, a ceremonija je priređena u Dvorani Park umesto na Kanli kuli.

Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma, koji su činili: Jelisaveta Seka Sablić (predsednica), Rumena Bužarovska, Đorđe Milosavljević, Andrija Mardešić i Dušan Kasalica, dodelio je Lerotiću i nagradu za najbolju režiju, kao i za najboljeg glumca ravnopravno sa Goranom Markovićem za isti film. (kraj) dep/mk

Share: