Magazin

U pripremi izložba povodom 80 godina od uvođenja grafike na Fakultetu likovnih umetnosti

Grafike profesora ULUS

02. 04. 2021. 22:13 | FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Od srede, 7. aprila, u Galeriji ULUS biće izloženi radovi profesora Grafičkog odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, a u okviru obeležavanja 80 godina od uvođenja Grafike u nastavni program, i formiranja tog odseka, saopšteno je iz ULUS.

U Galeriji ULUS biće predstavljeni radovi aktivnih nastavnika Grafičkog odseka Fakulteta – redovnih profesora Žarka Smiljanića, Miodraga Mlađovića, Dragana Momirova, Кatarine Zarić, Vladimira Veljaševića, Aleksandra Mladenovića, vanrednog profesora Adama Pantića, docenta Vladimira Milanovića, asistenta Nikole Velickog i umetničkog saradnika Mine Rakidžić.

"Heterogeni stilski i izvođački pristupi odlikuju poetska kazivanja ovih stvaraoca koji su ovenčani brojnim nagradama i priznanjima", navodi se u saopštenju ULUS, uz ocenu da se radi o aktivnim učesnicima ne samo domaćeg likovnog života, već i šire, a da izložba daje uvid u stvaralački duh te generacije nastavnika i saradnika Grafičkog odseka.Fakultet likovnih umetnosti povodom jubileja priređuje izložbe u Galeriji Udruženja, Galeriji FLU i Centru za Grafiku FLU, kao i izdavanjem monografije o Grafičkom odseku. (kraj) lj/mr/dpv

Share: