Radikalno bolja budućnost

00:17 16. 04. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Svet kakav poznajemo će uskoro biti potpuno drugačiji usled sve brže digitalizacije, brojnih inovativnih pristupa u različitim segmentima poslovanja i ubrzanom razvoju pametnih tehnologija, ocenili su učesnici konferencije "Tehnologija u službi dobra", u organizaciji kompanije A1 Srbija.

Od automatizacije proizvodnje i transporta, preko veštačke inteligencije i virtuelne realnosti, sve do fantastičnih telekomunikacionih ubrzanja protoka informacija preko clouda, 5G mreže i interneta, publici je predstavljena budućnost koja će se radikalno razlikovati od sadašnje, naveli su učesnici.

Dejan Turk, generalni direktor kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija, istakao je da svaki pojedinac ima moć da napravi promenu nabolje, a da u kombinaciji sa snagom savremene tehnologije, ta moć može preoblikovati naša iskustva, navodi se u saopštenju.Alejandro Plater, COO A1 Telekom Austrija Grupe, naglasio je da je ta Grupa posvećena razvoju novih rešenja i A1 Srbija uspešno ide u korak sa svetskim trendovima.

Nensi Đordano, jedna od vodećih futurologa i poznata autorka, veruje da ćemo tek videti stvaran domet tehnoloških promena koje omogućavaju ekonomsku i kulturnu revoluciju. (kraj) lj/dpv

Share: