Krediti poljoprivrednicima

10:47 06. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Opportunity banka je, u saradnji sa Evropskim investicionim fondom, ponudila registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima kredit, sa rokom otplate do osam godina, u iznosu do 20.000 evra, za investicije u razvoj poljoprivrednih gazdinstava.

Kako se objašnjava u današnjem saopštenju Banke, radi se o kreditima iz Programa zapošljavanja i društvenih inovacija, koji je podržava Evropska unija (EU).

Program je usmeren na povećanje kvaliteta i održivost zapošljavanja, kvalitetnu socijalnu zaštitu, borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva, unapređenje uslova rada i socijalne inovacije.

Sredstvima iz ovog kredita moguće je finansirati različite potrebe poljoprivrednih gazdinstava, kao što su nabavka mehanizacije, plastenika, izgradnja ili renoviranje objekata.

Krediti se mogu koristiti i za druge investicije u poljoprivrednu proizvodnju i odobravaju se samo uz menicu klijenta, kao sredstvo obezbeđenja.

Predsednik Izvršnog odbora Opportunity banke, Vladimir Vukotić, ističe da je ovaj program izuzetno značajan za Banku, koja je ranije, kroz kreditnu liniju namenjenu preduzetnicima i mikro biznisu, plasirala 12 miliona evra.

On je naglasio da Banka sada nastavlja saradnju u segmentu agrara, jer stanovnici ruralnih sredina čine čak 75 odsto njenih klijenata.

Uz ovo novo dugoročno finansiranje bez hipoteke kao obezbedjenja kredita, želimo da te klijente podržimo u rastu i razvoju poslovanja, jer uz pravu podršku, i mala gazdinstva mogu da postanu velika, zaključio je Vukotić. (kraj) def

Share: