Promena je jedina konstanta

00:31 24. 05. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Promena je jedina konstanta, koju moramo prihvatiti i naučiti da njome ovladamo kako bismo došli do uspeha u biznisu, zaključak je predavanja "Upravljanje promenama", koje je održano u okviru SAM Akademije.

Predavači su bili CEO MK Group Mihailo Janković i predsednik kompanije AIGO Dragan Popović. 

Vremena su se promenila i ubrzala, postali smo zavisni od digitalnih opcija, a promenili su se i intenzitet i učestalost promena usko povezanih sa tempom života, uticajem tehnologija, i sadržajima koji su nas preplavili, ocenili su predavači.

Na svetskom nivou prelazimo iz krize u krizu i takva globalna situacija povlači promenu ponašanja, jer je upravo i kriza sama po sebi jedna ogromna promena.

Bitno je osvestiti činjenicu da je promena jedina konstanta, a kako bismo bili uspešni, i u koraku s vremenom, na promene se moramo navići, naučiti kako da na njih reagujemo na najbolji način i kako da upravljamo njima. 

Kao najčešće greške i izazove u procesu upravljanja promenama predavači navode emotivnu vezanost za prošlost, prerano ili prekasno pokretanje promena, ignorisanje postojeće korporativne kulture i neformalnih lidera i fokus na racionalno bez vođenja računa o emocijama. (kraj) dep/dpv

Share: