Reinier Zonneveld prvi put u Beogradu

15:00 11. 10. 2022. FoNet | Desk

BEOGRAD - Trenutno najtraženija techno zvezda nove generacije Reinier Zonneveld, poznat po nestvarnim live setovima i rasprodatim nastupima širom sveta, stiže na svoj prvi beogradski nastup u petak, 11. novembra u okviru No Sleep Festivala.

Tokom prošlogodišnjeg Amsterdam Dance Event-a oborio je rekord za Awakenings, najveći techno solo događaj u istoriji sa 13.000 rasprodatih ulaznica za manje od tri sata, čime je prestigao velikane elektronske muzike kao što su Paul Kalkbrenner, Maceo Plex i Tale Of Us, ali i druga najveća svetska imena kao što su Adele, U2, Metallica i Lady Gaga, koji su ranije nastupali u istoj dvorani.

Njegov meteorski uspeh nije promakao kralju elektronske muzike Carl Coxu, pa će tako ove godine zajedno predvoditi, takođe rasprodatu, Awakenings žurku na najvećoj svetskoj smotri elektronske muzike u Amsterdamu.

Na svoj prvi i ekskluzivni nastup u Srbiji u petak 11. novembra stiže i jedinstveni Partiboi69, koji je zaludeo svet svojim fantastičnim miksevima i oformio posebnu zajednicu unutar elektronske muzike.

Posle čak šest godina u Beograd se vraća i techno velemajstor iz Madrida – Regal! Sa njima stižu holandska disk džokejka Kiki Solvej i novosadsko otkriće nove generacije Katalina, čime je zaokružen program Glavnog hangara Luke Beograd prve večeri festivala.

Oni se pridružuju postavi No Sleep-a na kojoj su već superzvezde Amelie Lens i Indira Paganotto, te pariski techno artist Koboyo.

Uskoro stiže još imena koja će 11. i 12. novembra nastupati tokom 48 besanih sati na brojnim lokacijama širom Beograda, a pojedinačne ulaznice za No Sleep kreću u prodaju od petka, 14. oktobra u podne, po najboljim, startnim cenama od 1.290 dinara, za koje se očekuje da će biti rasprodate za samo nekoliko sati!

Reinier Zonneveld je poput uragana osvojio planetu nesvakidašnjim muzičkim umećem i nastupima uživo, na kojima svira neke od najluđih techno traka koje poslednjih godina gotovo da redefinišu ceo žanr i njegov pun potencijal.

Od maratonskih osmosatnih setova do nastupa na svim vodećim festivalima sveta, uključujući i premijerni set na Exitovoj Dance Areni, Reinier je postao apsolutni headliner glavnih elektronskih događaja kao što su Awakenings ili Time Warp, a pokrenuo je i sopstveni LiveNOW Festival u Amsterdamu, na kojem je isporučio maestralan nastup od čak 11 sati.

Status omiljenog „rejvera iz mase“ poslednjih godina drži australijski šoumen Partiboi69, koji je na potpuno beskompromisan način povezao vrhunsku muziku i humor.

Kroz svoje live nastupe i lejblove Mutual Pleasure Records i Stingboi Productions spaja kompjuterski animirane grafike i umetnost green screen-a sa ghetto house, Miami bass, electro i Detroit techno zvukom, a ovom kombinacijom oko sebe je okupio jednu od najvećih online zajednica na elektronskoj muzičkoj sceni.

Na No Sleep iz Madrida stiže produkcijski i DJ velemajstor Regal, koji se nakon niza izdanja za lejblove kao što su Figure, Bpitch i Exhale, ali i za sopstvenu, internacionalno prepoznatu etiketu Involve, poslednjih godina etabilirao kao jedan od najtraženijih techno talenata elektronske muzičke scene.

Domaću podršku 11. novembra u Glavnom Hangaru pružiće Katalina, mlada DJ-ica i rezidentkinja No Sleep Festivala i Exitove No Sleep Novi Sad bine, koja donosi house i techno zvuk, energične ritmove, cross-genre setove i uvek pozitivnu energiju.

Pobednica je prvog Let’s Mix It DJ takmičenja, a pored Exita, nastupala je u brojnim novosadskim i beogradskim klubovima.

U prodaji su festivalske ulaznice po ceni od 2.290 dinara, uz uštedu od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po ceni od 3.990. U petak, 14. oktobra u podne počinje prodaja regularnih pojedinačnih ulaznica, po poklon ceni od 1.290 dinara, sa uštedom od 50 odsto, dok će cena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznositi 2.490 dinara. (kraj) dep/dj

Share: