Nezaboravna jednostavnost

21:32 09. 06. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Više ne morate putovati u Italiju kako bi probali autenitičnu picu Margarita već to možete učiniti u italijanskom konceptu MIG koji sprema ovaj specijalitet po tradicionalnoj recepturi.

Margarita se pravi od sastojaka vrhunskog kvaliteta, koju čine sveža mocarela, zreo paradajz i aromatični bosiljak, a način pripreme zaštićen je EU oznakom "Specialità Tradizionali Garantite" te je zabranjena upotreba bilo kakvih savrmenih pomagala za izradu testa.

Poznati picajolo Bojan Merdžanovski, koji radi u restoranu MIG, otkrio nam je tajnu da je testo koje pravi kljujčno za njegovu Margaritu "Sa posebnom pažnjom biram prirodne i organske sastojke kako bih postigao najbolji mogući ukus. Kada se radi o siru, ne postoji bolji izbor od mocarele. Na kraju dodajem sveži bosiljak, zbog mediteranskog šarma“objasnio je Merdžanovski.

„Za savršeno pečenu picu, temperatura je ključna. Pečemo je na tačno 485 stepeni celzijusa, što omogućava testu da dobije hrskavu koru dok ostaje mekano iznutra. Ovaj precizan proces pečenja traje samo 35 sekundi, rezultirajući savršeno uravnoteženom picom koja namiguje svim čulima. Uz svaki zalogaj, doživljavate autentičnu italijansku kuhinju i strast prema hrani koju delim sa svim gostima“, naglašava Bojan. (kraj) dep/mk

Share: